تاثير موسيقي روي ذهن

۳۲ بازديد

۱. موسيقي عملكرد شناختي شما را بهبود مي‌بخشدمطالعات علمي ثابت كرده موسيقي پس‌زمينه، همان موسيقي كه فرد هنگام تمركز روي انجام كاري ديگر به آن گوش مي‌دهد، در بزرگسالان قادر به بهبود عملكرد وظايف شناختي (از حل مسئله گرفته تا انجام امور شغلي) است. در اين زمينه پژوهشي خاص انجام شد كه نتيجه‌ي آن اين بود: پخش موسيقي شاد منجربه بهبود سرعت پردازش اطلاعات در مغز مي‌شود و روي‌هم‌رفته هم موسيقي شاد و تند و هم موسيقي آرام منجربه بهبود عملكرد حافظه مي‌شوند.
پس از اين به بعد براي تقويت عملكرد ذهني‌ آهنگ جديد هنگام انجام كارهاي گوناگون فراموش نكنيد حتما يك موسيقي پس‌زمينه‌ي ملايم پخش كنيد. پيشنهاد مي‌كنيم موسيقي‌هاي بدون كلام را انتخاب كنيد و از پخش موسيقي‌هايي كه خواننده در آنها، زمين‌و‌زمان را به‌هم مي‌دوزد، اجتناب كنيد.
۲. موسيقي استرس را كمتر مي‌كنداين باور در بين اكثر مردم رايج است كه گوش‌دادن به موسيقي موجب كاهش استرس يا مديريت بهتر آن مي شود. براي اثبات اين مدعا كافي است به صنعت خانگي كه حول ساخت موسيقي‌هاي آرام‌بخش كه با هدف مديتيشن و تمدد اعصاب شكل‌گرفته نگاهي بيندازيد. خوشبختانه علم اين باور را تصديق مي‌كند. گوش‌دادن به موسيقي شيوه‌اي مؤثر براي مبارزه با استرس است.
در يكي از پژوهش‌هاي انجام‌شده در سال ۲۰۱۳ از شركت‌كنندگان خواسته شد كه قبل از مواجه با يك محرك استرس‌زا در يكي از سه موقعيت پيشنهادي قرار بگيرند و بعد تست استرس رواني را انجام دهند. سه موقعيت پيشنهادي: بعضي از شركت‌كنندگان به موسيقي آرامش‌بخش گوش دادند، عده‌اي ديگر به صداي امواج آب و ديگران هم هيچ‌گونه محرك موسيقايي دريافت نكردند.
نتايج بررسي آزمايش‌ها نشان داد گوش‌دادن به موسيقي روي واكنش انسان به استرس، خصوصا روي دستگاه عصبي خودمختار، تأثيرگذار است. آن دسته از كساني كه به موسيقي گوش داده بودند، بعد از مواجه با عامل استرس‌زا، آرامش خود را با سرعت بيشتري به‌دست آوردند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.